Selecteer wijze zoeken
  • Website
  • Web
Search

Inge NeumannOp 20 mei 1964 werd ik geboren in het Antwerpse.

Mijn eerste levensjaren bracht ik grotendeels door op een buitenverblijf, een klein primitief boerderijtje, te midden van de velden. Gezonde buitenlucht, intens contact met dieren, groenten uit eigen tuin, bereid op een houtkachel en bij ziekte het aanwenden van kruiden en grootmoeders middeltjes , zorgden voor een sterke verbinding met de natuur.

Op heel jonge leeftijd voelde ik dat wanneer ik druk uitoefende op bepaalde punten op mijn lichaam dit voelbaar was en effect had op andere plaatsen. Ook het zien van de nabije toekomst van vrienden en de bevestigingen nadien, het grote verlangen om naar Tibet te gaan en het mij niet thuis voelen in België , wat mij op het spoor van reïncarnatie bracht , lieten mij realiseren dat er meer was dan dat men met het blote oog kon zien.

Door mijn hoge gevoeligheid , en het niet kunnen delen van ervaringen, belande ik in een gevoel van eenzaamheid, heel kwetsbaar en overprikkeld door de intense bewustzijnsverruimende ervaringen.

Meer en meer richte ik mij naar buiten, was heel actief, beoefende veel sporten, hielp graag mensen , reizen was een passie, studeren, feesten, werken, veel vrienden uit zeer verschillende werelden, uitdaging na uitdaging aangaan…100 procent leven en zien dat ik niets miste, vooral niet te veel stilstaan , zelfs slapen werd tot een minimum beperkt en met de hoeveelheid aan potentiële energie waarover ik beschikte was dat geen enkel probleem. Mijn vaatje liep al gauw vol met levenservaringen, een periode zonder grenzen, druk, turbulent met veel onrust die onvermijdelijk ontaarde in ziekte. In mijn twintiger jaren was ik plots van de ene op de andere dag verlamd aan de rechter kant van mijn gelaat. De Westerse geneeskunde heeft mij toen van kop tot teen onderzocht en gezond verklaart. Dit stelde mij enigszins gerust maar niet tevreden, want mijn verlamming bleef en daaraan kon niks worden gedaan. Acupuntuur gevolgd door een hele reeks Shiatsubehandelingen en de nodige inzichten om mijn uit balans geraakte leefgewoonten weer in evenwicht te brengen , brachten mij stilaan maar zeker dichter bij mezelf, waaruit genezing voortvloeide.

Enkele jaren later ben ik naar het Verre Oosten gereisd om me in kloosters en tempels via meditatie en yogacursussen te verdiepen in het Boeddhisme. Op weg naar innerlijke rust , ben ik in het Noorden van Thailand Thaimassage gaan studeren en eenmaal terug in België en ik doordrongen was van de heilzame werking van aanraking heb ik mij verdiept via opleidingen in Reiki, Voetreflexologie, Shiatsu ( 4jaar) en Seiki. Het jaren intens beoefenen van T'ai Chi heeft mij mede geholpen met het verwerven van meer aarding , tot rust komen en het omgaan met mijn gevoeligheid.

Het volgen van de weg naar harmonie , innerlijke rust , verbinding met mezelf en het "all" is mijn passie en maakt mij gelukkig .

 Een mooie verfijning van voorgaand genoemde opleidingen is de drie jarige cursus Psycho-energetica die ik met veel enthousiasme gevolg heb. Deze opleiding omvatte zelfhealing, healing en aurareading .

Een klare kijk op de verschillende facetten van het mens-zijn , de fases waar de mens doorgaat en ze leren benoemen ; het ontwikkelen van mijn intuïtie en erop leren vertrouwen zijn een enorme meerwaarde.

Mijn levenservaringen en opleidingen vloeien samen in het begeleiden van mensen op hun levensweg, individueel ( in mijn praktijk), in groep (workshops, cursussen) of op beurzen ( Shiatsudag 2011 en 2012 in Ter Elst, Edegem).

 

Onder een zon van aandacht ontplooit ieder levend wezen zich.