Inge NeumannOp 20 mei 1964 werd ik geboren in het Antwerpse.

Mijn eerste levensjaren bracht ik grotendeels door op een buitenverblijf, een klein primitief boerderijtje, te midden van de velden. Gezonde buitenlucht, intens contact met dieren, groenten uit eigen tuin, bereid op een houtkachel en bij ziekte het aanwenden van kruiden en grootmoeders middeltjes , zorgden voor een sterke verbinding met de natuur.

Op heel jonge leeftijd voelde ik dat wanneer ik druk uitoefende op bepaalde punten op mijn lichaam dit voelbaar was en effect had op andere plaatsen. Ook het zien van de nabije toekomst van vrienden en de bevestigingen nadien, het grote verlangen om naar Tibet te gaan en het mij niet thuis voelen in België , wat mij op het spoor van reïncarnatie bracht , lieten mij realiseren dat er meer was dan dat men met het blote oog kon zien.

Door mijn hoge gevoeligheid , en het niet kunnen delen van ervaringen, belande ik in een gevoel van eenzaamheid, heel kwetsbaar en overprikkeld door de intense bewustzijnsverruimende ervaringen.

Meer en meer richte ik mij naar buiten, was heel actief, beoefende veel sporten, hielp graag mensen , reizen was een passie, studeren, feesten, werken, veel vrienden uit zeer verschillende werelden, uitdaging na uitdaging aangaan…100 procent leven en zien dat ik niets miste, vooral niet te veel stilstaan , zelfs slapen werd tot een minimum beperkt en met de hoeveelheid aan potentiële energie waarover ik beschikte was dat geen enkel probleem. Mijn vaatje liep al gauw vol met levenservaringen, een periode zonder grenzen, druk, turbulent met veel onrust die onvermijdelijk ontaarde in ziekte. In mijn twintiger jaren was ik plots van de ene op de andere dag verlamd aan de rechter kant van mijn gelaat. De Westerse geneeskunde heeft mij toen van kop tot teen onderzocht en gezond verklaart. Dit stelde mij enigszins gerust maar niet tevreden, want mijn verlamming bleef en daaraan kon niks worden gedaan. Acupuntuur gevolgd door een hele reeks Shiatsubehandelingen en de nodige inzichten om mijn uit balans geraakte leefgewoonten weer in evenwicht te brengen , brachten mij stilaan maar zeker dichter bij mezelf, waaruit genezing voortvloeide.

Enkele jaren later ben ik naar het Verre Oosten gereisd om me in kloosters en tempels via meditatie en yogacursussen te verdiepen in het Boeddhisme. Hier kwam ik tot rust en inzicht dat alles energie is, ook ik en dat er een grote oerkracht in me aanwezig is, die ik diende te leren beheren en richten naar mijn levensproject, m.a.w. : wat ik hier op aarde kom doen.
Kennis over energie, het onderbewuste aan het licht brengen, zodat het zijn macht over mij verliest , was de volgende stap die ik nam door me te verdiepen in tal van opleidingen en trainingen. In het Noorden van Thailand volgde ik Thaimassage, ontdekte de heilzame werking van energetische behandelingen in de vorm van aanraking en keerde terug naar het Westen om me te verdiepen in Reiki, Voetreflexologie, Shiatsu (4 jaar), Seiki, Healing, Cosmic Healing ( Mantak Chia).

Een heldere kijk op de verschillende facetten van het mens zijn, de fases waar de mens doorgaat en ze leren benoemen, het ontwikkelen van mijn intuïtie en erop leren vertrouwen, kreeg ik mee in een cursus Psycho-energetica (3 jaar). De dagdagelijkse trainingen T'aichi, Qigong en Taichiwuchiqong brengen mij tot innerlijk weten, mijn waarheid, die uit kennis en eigen ervaring komt en continue in vraag wordt gesteld zodat ze steeds in evolutie is.

Reeds meer dan 20 jaar begeleid ik mensen op hun levensweg individueel ( praktijk Edegem & Antwerpen) en in groep ( workshops, cursussen en beurzen (Shiatsudag 2011 en 2012 Ter Elst Edegem)). Sinds 2020 ook via zoom en in de natuur.

En uiteindelijk op een bepaalde leeftijd komt alles in één punt samen, het KI-PUNT, de sleutel, die ik iedereen wens aan te reiken om in je kracht te gaan staan, je authentieke basis neer te zetten en bewust te zijn. Bewustzijn brengt vrede. Hier is het project naar bedrijven toe uit ontstaan www.tothepoint.world. Voor particulieren vind je op onder "Ki-Training" meer info.

Tevreden klanten :
Sinds 2022 begeleidster van Ki - punt trainingen in Het Ballet van Vlaanderen in Antwerpen en voorheen in De Kunsthumaniora in Wilrijk.

Onder een zon van aandacht ontplooit ieder levend wezen zich.