Inge Neumann
/ Categories: Film

Secret Garden of liberation

Iedereen heeft een droom.

Iedereen heeft een droom

De mijne, wie ik ben en wat ik hier op aarde kom doen, is in mijn tienerjaren zoek geraakt.
Jaren dwaalde ik rond, beleefde vele avonturen, klopte aan verscheidene deuren van diverse werelden aan, deed veel levenservaring op, maar nergens vond ik wat ik zocht.
Tot op een dag, ik was zo'n 27 jaar , toen ik besloot om naar het Oosten te vertrekken voor onbepaalde tijd. Vanaf dat moment voelde ik hoe een voor mij toen onbekende kracht, mij begeleide naar Thailand om daar op een paradijselijk eiland tot rust te komen. Na een paar maanden blies de wind mij naar het vaste land, Chaya, naar het klooster Suan Mokkh genaamd ( vertaald : The Secret Garden of Liberation).

Een tiendaagse retreat, in volledige stilte, stond op mij te wachten en bracht mij naar mezelf, wie ik ben en wat ik hier op aarde kom doen.

Uit dankbaarheid en om "The Secret Garden of Liberation" te delen met de wereld heb ik samen met Jo Devisch in 1997 de documentaire "The Secret Garden of Liberation" op de wereld gezet.
Jo Devisch (cameraman) liep, toen ik hem "toevallig" ontmoette, met de wens rond om "de stilte" te verfilmen. Zelf was ik bezig met het neerschrijven van mijn verhaal over de tiendaagse retreat. Wat ooit de bedoeling was om een boek te worden , werd een documentaire.

Later in 1998 heeft Jo Devisch de documentaire in honderden exemplaren afgegeven aan het klooster Suan Mokkh en is hij ook doorgereisd naar India om de "Secret Garden of Liberation" te overhandigen aan de Daila Lama.

Print
1158